Fitness Yolculuğunu Kesintisiz Kılacak 6 Pratik Öneri – Stilefit.com
Fitness Yolculuğunu Kesintisiz Kılacak 6 Pratik Öneri - Stilefit.com

Fitness Yolculuğunu Kesintisiz Kılacak 6 Pratik Öneri


Göz alıcı karın kasları, yuvarlak kalçalar, sıkı kollar, selülitsiz bacaklar ve aynada kusursuz görünen bir vücut… Tüm bunlara sahip olmak için başlattığın fitness serüvenini yarıda bırakmadan tamamlamaya hazır mısın? Yeni bir alışkanlık kazanmak zaman ve emek gerektirir. Hayal ettiğin vücuda sahip olmak içinse iyi bir egzersiz rutini oluşturman şarttır. Bu nedenle, fitness yolculukları zaman zaman yarıda kalabilir. Motivasyonunu kaybetmeden hedefine ulaşmak için aşağıdaki pratik önerileri uygulayabilirsin. Doğru planlamayla hayallerindeki vücuda sahip olman sandığından daha basit. 

1. Makul Hedefler Belirleyerek Başla

Spor yapmak her şeyden önce sağlıklı bir vücuda sahip olmak için gereklidir. Bunun yanında vücudunu şekillendirmek için spor yapmaya başladıysan mutlaka bir hedef belirlemelisin. Örneğin, kaslarını belirgin hale getirmeden önce kilo vermen gerekiyorsa, egzersiz rutinini beslenme şeklindeki değişikliklerle desteklemelisin. Doğru beslenerek incelmen ve ideal kilona ulaşman daha kolay olacaktır. Fitness programını şekillendirmeden önce kendine koyacağın hedefin ulaşılabilir olmasına dikkat etmelisin. Hiçbir egzersiz programı seni bir gecede ya da bir haftada baştan yaratamaz. Bu nedenle programının uygulanabilir olması önemlidir. Aksi halde hedefine ulaşamadığın hissiyle motivasyonunu kaybedersin ve yolculuğun yarıda kalır. Aylık hedefler belirleyerek kısa vadeli planlar yapabilirsin. Bu şekilde fitness serüvenin renkli bir şekilde devam edebilir.

2. Plan Yap

Bir spor salonuna üye olabilir ya da fitness uygulamalarından biriyle egzersiz yapmayı tercih edebilirsin. Her durumda iyi bir plan hazırlamalısın. Bu plan, hedefine daha rahat ulaşmanı sağlar. Hedeflediğin vücut için hangi egzersizlere ihtiyaç duyduğunu bilmelisin. Mesela, crop üstlerin daha çekici görünmesini sağlayan oblik kasını daha belirgin hale getirmek için karın egzersizlerine hakim olmalısın. Karın kaslarının yanında yuvarlak kalçalar da istiyorsan antrenmanlarına o bölgeyi çalıştıran hareketler de eklemelisin. Haftanın hangi günlerinde egzersiz yapabileceğini belirledikten sonra hedef kas grupları için bir plan oluştur. Ardından düzenli tekrarlarla o kasları çalıştırmaya başla. Doğru egzersizler ve uygun sayıda tekrarla istediğin görünümü yakalayabilirsin. Haftanın bazı günleri hedeflediğin bölgelerden birine özel çalışıp bir gün tüm vücudunu çalıştıran bir antrenman yapabilirsin. Haftada bir gün vücudunu dinlendirmeyi unutmamalısın.

3. Zaman Ayır

Spor yapmayı zor bir görev olarak görmek yerine günlük yaşantının bir parçası haline getirirsen hedeflerine daha rahat ulaşırsın. Fitness yolculuklarının yarıda kalmasının en önemli sebeplerinden biri zamanı iyi yönetememektir. Eğer gün içinde doğru bir plan hazırlarsan aksatmadan egzersiz yapabilirsin. Sabahları zor uyanan ve işe güçlükle yetişen biriysen spor düzenini iş çıkışına göre ayarlayabilirsin. İş yorgunluğunun üstüne spor yapamam diye düşünmemelisin. Spor yapmak bedenine iyi gelir ve zihnini rahatlatır. Günün stresini atmana yardımcı olur.

4. Uygun Giysilere ve Ekipmana Sahip Ol

Spor yaparken doğru giysi ve ekipman seçimi performansını destekler. Yaptığın sporla uyumlu giysiler ve aksesuarlar seçersen egzersizlerin daha eğlenceli hale gelir. Kesintisiz şekilde tamamladığın spor seansları sayesinde hedeflerine ulaşman daha kolay olur. Haftanın belli günlerinde bir spor salonuna gitmeyi planlıyorsan birkaç şeye ihtiyacın olacaktır. Eşyalarını pratik bir şekilde bulmanı sağlayan bir spor çantası bunlardan biridir. Dolabında mutlaka spor yaparken giyebileceğin giysilerin vardır. Nelerin olduğunu kontrol ettikten sonra eksikleri tamamlayabilirsin. Çok yönlü esneme kabiliyetine sahip taytlar, performans kumaşından yapılan tişörtler ve fitness ayakkabıları iyi bir spor deneyimi sağlar. Eğer dolabında yoksa mutlaka sporcu sütyeni satın almalısın. Yaptığın sporun seviyesine göre seçeceğin spor sütyenleri göğüs sağlığın için gereklidir. Bu fonksiyonel spor kıyafet sana aynı zamanda hareket özgürlüğü sağlar. İyi bir yoga matı ve birkaç set ağırlık ise evde yapacağın egzersizlerin daha renkli olmasını sağlar. Yoga matları yalnızca yoga ve pilates egzersizleri için değil, yerde yapılan diğer birçok fitness hareketi için de gereklidir. Kaydırmazlık özelliğine sahip, güçlü yastıklama sunan bir mat, eklemlerini korurken yaptığın hareketlerin daha düzgün ve etkili olmasını sağlar.

5. Düzenli Beslen

İyi beslenmek sağlıklı bir vücuda sahip olmanın önemli şartlarından biridir. Ne kadar egzersiz yaparsan yap, düzgün bir beslenme planın yoksa hedefine ulaşman zaman alır. Diyetler de fitness programları gibidir. Makul hedefler belirlenmeden hazırlanan ve mucizevi sonuçlar beklenen planlar her zaman hüsranla sonuçlanır. Birkaç gün sıkı bir şekilde uygulanan kısıtlamalar istenen sonuçları vermeyince sona erer. Her zaman ulaşılabilir hedefler belirlemekte fayda vardır. Bir haftada bir beden incelmek gibi hayaller yerine gerçekçi olarak günlük beslenme rutinini şekillendirebilirsin. Paketli gıdalardan, hazır yiyeceklerden ve alkolden uzak durmalısın. Şeker ve tuz tüketimini sınırlandırmalısın. Meyve ve sebze tüketimini arttırmalısın. Lifli gıdalar, protein içeren besinler ve baklagiller beslenme listeni zenginleştirecektir. Su tüketimini de önerilen seviyede tutman hedeflediğin vücuda kavuşmanı kolaylaştırır.

6. Pes Etme

Yaşam stilinde yaptığın küçük değişiklikler hemen bir günde sonuç vermese de her bir adım seni hedefine yaklaştıracaktır. Bunu unutmadan hareket etmelisin. Yaptığın her egzersiz, içtiğin her bardak su hayalindeki görüntüyü biraz daha belirgin hale getirir. Spor salonunda ya da evde yoga matının üzerinde yaptığın antrenmanlar arzu ettiğin kasları ortaya çıkarır. Vazgeçmeyi düşündüğünde serüvene başladığın anı hatırlamalısın. İyi bir vücuda sahip olmak zorlu bir yolculuk ister. Görüp beğendiğin vücutlar bir gecede şekillenmedi. Bu yolculuğa başladığına göre artık geri dönmek ya da bırakmak yok. Sonuna kadar gitmeli ve hedefine ulaşmalısın. Hedefine ulaştığın zaman hissedeceğin mutluluğu hayal et ve sakın pes etme.

 

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet