Vücudunu Yogayla Şekillendir – Stilefit.com
Vücudunu Yogayla Şekillendir - Stilefit.com

Vücudunu Yogayla Şekillendir


Günlük hayatta etrafında dik duruşları, zarif ve atletik bedenleriyle gözüne çarpan kişiler olmuştur. Bu kişilerin bir kısmı muhtemelen profesyonel sporculardır. Sporcu olmayanlar ise çoğunlukla tek bir şeyle ilgileniyordur: yoga.

Hindistan Topraklarında Doğan Antik Sihir

Farklı türleri olan yoga temelde insan bedeni, zihni ve ruhu arasındaki uyumu ortaya çıkarmayı hedefler. Bu durumda hangi türü seçtiğin fark etmez çünkü hepsi seni aynı sonuca götürecektir. Türler arasında nasıl seçim yapacağın ise tamamen sana kalmıştır çünkü her birinin pratiği farklı karakterdedir. Sonuç aynı olsa da sonuca giden yöntem her birinde farklıdır.

Başlıca Yoga Türleri

Yaklaşık 5000 yıllık tarihi olan bedensel ve zihinsel pratikler farklı şekillerde uygulanır. Modern dünyadaki popülerliğinin artması, bu eski felsefenin yeni türlerinin doğmasını sağlamıştır. Yani aslında birçok versiyon yakın zamanda ortaya çıkmıştır.

Vinyasa

Hareketler arasındaki geçişin nefesle senkronize şekilde yapıldığı aktif bir pratiktir. Bu pratikler sırasında nefesini nasıl kullanman gerektiğini öğrenirsin. Pozlarda sabit olarak kalmazsın ve hemen bir sonrakine geçersin. Vinyasa bir tür kardiyo egzersizi sayılabilir. Kan dolaşımını hızlandıran özelliktedir.

Vinyasa pratikleri vücudunu şekillendirir, kas yapını güçlendirir. Düzenli pratiklerle daha düzgün bir duruş ve daha fit bir görünüm elde edebilirsin.

Ashtanga

Vinyasa gibi hareket ve nefes koordinasyonuyla yapılır. Farklı olarak, pozların belli bir sıralaması vardır. Asanalar sırasında bakışlar belli noktalara yöneltilir.

Ashtanga pratikleri ile esneklik kazanabilirsin. Vücudunun şekli belirgin şekilde iyileşir.

Hot  / Bikram Yoga

Isıtılmış sınıflarda özel bir asana sıralamasıyla uygulanır. Herkes için uygun bir tür değildir. Zorlu bir pratik türüdür. Hedeflenen, ısıyla kasları gevşetmek ve esnekliği arttırmaktır. Kaydırmazlığıyla öne çıkan bir yoga matı bu sıcak sınıflar için ideal olacaktır.

Bu pratiklerle daha esnek bir vücuda sahip olabilirsin.

Hatha

Geleneksel yoga türlerinin tamamı bu sınıfa girebilir. Bu türün özelliği, diğer türlerden daha ağır ilerlemesidir. Hatha pratiklerinde bir pozda uzun süre kalırsın. Bu süre bir dakikanın üzerinde olabilir.

Hatha, stresi azaltmaya yardımcı olur. Denge ve güç sağlar.

Yin

Yin, zihne yönelen ve daha çok meditasyon odaklı bir türdür. Pozlarda uzun süre kalırsın ve bu şekilde bedenindeki enerji akışını düzenlersin. Eğer akışa engel olan bir olumsuzluk varsa, pratik sırasında bunu ortadan kaldırabilirsin.

Yin oldukça yavaş bir yoga türüdür. Stresi azaltır, uyku bozukluklarının giderilmesine yardım eder. Esnekliğini ve hareket kabiliyetini iyileştirir.

Power Yoga

Vinyasa stilinde bir türdür. Pratikler birbirini hızla takip eden seri pozlardan oluşur. Hedefi pratik esnasında seni terletmek ve güçlendirmektir. Sağlam bir vücut kazandırır ve kardiyovasküler sistemi iyileştirir.

Sporcular için birçok kombine hareket içerir. İyi bir egzersiz arıyorsan bu türü deneyebilirsin.

Iyengar Yoga

Daha teknik ve daha zorlayıcı bir yoga türüdür. Pozlarda uzun süre kalınır, bu nedenle pratikler yavaştır. Iyengar, adını bir yogiden alır ve yardımcı aletlerle yapılır. Pozların kusursuz olması için sandalye ve yoga blokları kullanabilirsin.

Aerial – Hamak Yogası

Modern dünyanın icadı olan bir başka türdür. Kökeni yalnızca 2000’lerin ortasına dayanır. Ters duruşları deneyimlemek istiyorsan başlangıç noktası olabilir. Ayrıca esneme pozlarında zorlanıyorsan bu türü deneyebilirsin.

Aerobik, pilates ve dansın birleşiminden oluşan eğlenceli bir sınıftır.  

Yoganın daha pek çok türü vardır. Biraz araştırarak kendin için en uygun olanı bulabilirsin.

Yoganın Etkilerini Ne Kadar Sürede Görebilirsin?

Her vücudun ilerleme hızı farklıdır. Düzenli pratiklerle kendindeki değişimi görmen fazla uzun sürmez. Vücudunun daha esnek ve daha güçlü olduğunu günlük hayatta hemen anlayabilirsin. Ayrıca ilgilendiğin farklı spor dalları varsa, kazandığın esnekliği ve kuvveti bu dallarda daha net görebilirsin.

Kendine uygun türü seçtikten sonra haftada 3-4 kez pratik yaparak değişimi başlatabilirsin. Vücudun 12 hafta içinde gözle görülür şekilde iyileşmeye başlar.

Yogaya başladıktan sonra:

  • Kan dolaşımın iyileştiği için daha canlı ve enerjik olursun, hareket etmekten kaçmazsın
  • Duruşun daha düzgün olur ve daha iyi görünürsün
  • Vücudun şekillenir
  • Odaklandığın bölgelere özel pozları tekrarlarsan belirgin bir değişim yaratabilirsin

Üstelik bunlar sadece görünümünle alakalı olan kısımlardır. Hayatını bu felsefeye göre dizayn ettiğinde yaşayacağın değişimin sınırı yoktur.

Başlarken ihtiyacın olan iki şey: iyi bir mat ve kararlılık. Namaste!

 

 

 

 

 

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet