Neden Spor Yaparken Sporcu Sütyeni Kullanmalısın? – Stilefit.com
Neden Spor Yaparken Sporcu Sütyeni Kullanmalısın? - Stilefit.com

Neden Spor Yaparken Sporcu Sütyeni Kullanmalısın?


 

Neden Spor Yaparken Sporcu Sütyeni Kullanmalısın?

Sporcu sütyenleri aktif spor yapan kadınların dolabında mutlaka yer alması gereken parçalardır. Eğer spor yapmayı seviyorsan antrenman türlerine uygun modellere sahip olmalısın. Bu kullanışlı ve faydalı giysi üç ayrı destek seviyesinde tasarlanır.

Sporcu sütyenleri her seviye antrenmanda ve hemen her spor dalında kullanılması gereken ürünlerdir. İyi seçilmiş bir sporcu sütyeni ile spor yaparken kendini rahat hissedersin. Bu giysinin sağladığı konfor performansını direkt olarak etkiler, üst seviyeye çıkarır.

Sporcu Sütyeni Kullanmanın Önemi

Göğüslerini spor esnasında doğru şekilde desteklemelisin. Aksi takdirde göğüslerinin oldukça hassas olan dokusu zarar görebilir. Doku zedelenmesi, sarkma, deride çatlamaya bağlı cilt hassasiyeti gibi olumsuzluklar ortaya çıkabilir. Yanlış sütyenle spor yaptığında yaşayabileceğin bu durumları sporcu sütyeni kullanarak engelleyebilirsin.

Sağlıklı ve konforlu şekilde spor yapmanı sağlayan spor sütyenleri, göğüslerini uygun şekilde kavrayıp destekler. Göğüslerinin kontrolsüzce hareket etmesini engeller. Yalnızca yaptığın egzersize odaklanırsın.

Sporcu Sütyenlerinin Günlük Sütyenlerden Farkı Nedir?

Günlük modeller göğüslerini gün içindeki rutin hareketlerin sırasında korur ve destekler. Giysilerinin daha iyi görünmesini sağlar. Göğüslerinin kontrolsüz şekilde hareket etmesini engeller. Ancak bu modeller spor için ideal değildir.

Spor yaparken vücudunun tüm bölgeleri hareket eder. Bu hareket günlük yaşantında yaptığın rutin hareketlerden daha fazladır. Göğüsler diğer bölgelerdeki gibi kas dokusuna sahip değildir. Yoğun hareketler sırasında desteğe ihtiyaç duyarlar. Sporcu sütyenleri bu nedenle gereklidir ve ihtiyaç duyulan desteği sağlar.

Tasarım

Günlük modeller genellikle ince askılı ve balenli tasarıma sahiptir. Bu tasarımlar spor sırasında ihtiyacın olan konforu sağlamaz. Çoğunlukla rahat bir şekilde hareket etmeni de engeller. Performans odaklı olarak tasarlanan diğer modeller ise esnek tasarıma sahiptir. Göğüs altı bantları ve destekleyici askılarıyla hareket özgürlüğü sağlar.

Malzeme

Sporcular için özel olarak tasarlanan ürünlerin kumaşları ince ve hafif yapıdadır. Bu kumaşlar çabuk kuruma özelliğine sahiptir. Spor sırasında terlediğinde teri hızlıca teninden uzaklaştırır. Günlük modellerde bu özellik yoktur. Kumaş yapısı çoğu zaman teri emerek içine çeker ve performansını olumsuz etkiler.

Destek Seviyeleri

Sporların hızları, stilleri ve yoğunlukları birbirinden farklıdır. Buna paralel, sporcu sütyenlerinin her spor türüne özel farklı destek seviyeleri mevcuttur. Hareket yoğunluğu düşünülerek tasarlanan modeller arasından kendine uygun olanı seçebilirsin.

Hafif Destekli Sporcu Sütyeni

Yoga, pilates, yürüyüş gibi hareket yoğunluğu az, temposu düşük sporlarda hafif destekli sporcu sütyenlerini tercih edebilirsin. Bu sütyenler bedeni saran ancak sıkmayan yapısıyla hareket özgürlüğü sağlar. Spor yaparken sana engel olmaz, performansını iyileştirir.

Düşük tempolu sporlarda kullanabileceğin modelleri spor giysilerinle eşleştirerek farklı stiller yakalayabilirsin.

Orta Destekli Sporcu Sütyeni

Bisiklet, doğa yürüyüşü, spor salonu antrenmanları gibi orta yoğunlukta sporlar için, orta destekli modelleri düşünebilirsin. Hareketlerini kısıtlamayan ve göğüslerini doğru şekilde destekleyen modellerle özgürce spor yapabilirsin.

Yüksek Destekli Sporcu Sütyeni

Bu gruptaki ürünler HIIT antrenmanları, koşu, futbol ve diğer yüksek tempolu kardiyo egzersizleri için uygundur. Yoğun hareket içeren sporlarda göğüsleri maksimum seviyede korumak gerekir. Yüksek destekli sporcu sütyenleri sıkı ve esnek bir yapıya sahiptir. Göğüslerini ideal şekilde sarar ve sıkmaz. Bu şekilde gereken korumayı sağlar.

Sonuç Olarak

Sporcu sütyenleri her türlü egzersiz sırasında konforlu olmanı sağlar. Performans desteği ve konforun yanında şıklık da sunar. Birçok model çekici tasarım ayrıntılarına sahiptir. Sağlıklı bir şekilde spor yaparken aynı zamanda stilini öne çıkarabilirsin. İlgilendiğin spor dallarına ve diğer performans giysilerine uygun modelleri seçerek hem konforunu hem şıklığını artırabilirsin.

 

 

 

  

 

 

 

 

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet