Yaza Girerken Formda Olmanı Sağlayacak Fitness Önerileri – Stilefit.com
Yaza Girerken Formda Olmanı Sağlayacak Fitness Önerileri - Stilefit.com

Yaza Girerken Formda Olmanı Sağlayacak Fitness Önerileri


Yaza Hazır mısın?

Uzun ve soğuk kış günleri sona erdi. Bahar mevsiminin renklerini izlerken yaza doğru hızla yaklaşıyoruz. Havaların ısınmasıyla giysilerimizin stili değişiyor. Kalın kışlıklar yerlerini ince yazlıklara bıraktı. Dolabın sıcak yaz günlerine hazırlanıyor. Sen yaz için hazır mısın?

Spor yapmak hala hayatının bir parçası haline gelmediyse yaz mevsimini bahane ederek spora başlayabilirsin. Aynada hoşuna giden fit görünümün dışında hareketli yaşam sağlıklı bir beden demektir. Plajlarda ve sosyal etkinliklerde çekici bir vücuda sahip olmak için kendine bir rutin belirle ve hemen başla. Aynı zamanda güçlü bir bağışıklık sistemine sahip ol.

Farklı Aktivite Olanaklarına Sahip Spor Salonları

Çok değil, 20 yıl öncesine kadar şehirlerdeki spor salonu sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadardı. Günümüzde ise bu sayının her geçen yıl arttığını fark edebilirsin. Bunun en önemli nedeni artık daha çok insanın spor yapmasıdır.

Artan talebi karşılamak üzere açılan fitness salonları farklı özelliklere sahiptir. Kondisyon aletleri, koşu bantları, çok fonksiyonlu istasyonlar, serbest ağırlıklar bir salonda bulabileceğin en temel donanımdır.  Geniş alana sahip olan salonlarda daha farklı türlerde ekipman yer alabilir. Vücudun farklı noktalarındaki kasları çalıştıran bu aletlerle fit bir bedene sahip olabilirsin.

Bazı büyük fitness salonlarının açık bölümleri de vardır. Bu bölümlerde tenis kortu, basketbol sahası, yüzme havuzu gibi alanlar yer alabilir. Bu tesisler açık havada spor yapma olanağı sunar. İlgilendiğin branşa uygun olanakları sunan bir yer tercih edebilirsin.

Eğer birden fazla antrenman türüyle ilgileniyorsan seçeneklerini inceledikten sonra sana en çok uyana karar verebilirsin. Aynı gün içinde farklı türleri birleştirerek keyifli bir antrenman deneyimi yaşayabilirsin.

Spor salonlarında tek başına çalışmak zevk vermiyorsa bir arkadaşını ikna etmek iyi bir fikir olabilir. İki kişi spor yapmanın pek çok avantajı vardır. Biriniz sıkıldığında diğeri onu motive eder ve programınızı yarıda kesmezsiniz.

Kişisel antrenör, iyi bir fitness salonunda bulabileceğin artılardan biridir. Vücudunu şekillendirmek istiyor ama nereden başlayacağını bilmiyorsan bir uzmanla çalışabilirsin. Senin vücut tipine ve isteklerine göre program belirleyecek bir antrenörle sonuca daha hızlı varırsın.

Evde Spor Yapmak İçin Öneriler

Yoğun bir iş programın olabilir. Ya da ev işlerinden spor yapmaya vakit kalmadığını düşünebilirsin. Aslında hem işler hem de spor iyi bir planlamayla düzenlenebilir. Bir gün içinde hepsine vakit bulabilirsin. Kendine zaman ayırmaktan asla vazgeçmemelisin. Üstelik spor salonuna gitmeden de formda kalabilirsin.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve insanların spor yapma eğilimi birleşince spor aktiviteleri içeren uygulamalar ortaya çıktı. Bu uygulamaların tek bir branşa yönelik olanlarını da bulabilirsin çok yönlü olanlarını da. İlgilendiğin dala özel bir uygulamayı indirebilirsin. Eğer nereden başlayacağından emin değilsen karma programlar sunanları tercih etmen iyi olacaktır. Aralarından seçim yaparak zaman içinde sana en çok uyan programı rutine çevirebilirsin.

 

Açık Havada Spor Yap

Yaz yaklaşırken forma girmek ya da formda kalmak için açık havada spor yapmayı tercih edebilirsin. Açık havada tempolu yürüyüşler sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanı sağlar.

Şehir merkezinde yaşıyorsan sabah saatleri spor için idealdir. Erken saatler henüz yaya ve araç trafiği yoğun olmadığı için daha rahattır. Ayrıca hava sıcaklığı da daha uygundur. Özellikle yaz aylarında güneşin altında hareket etmek iyi bir tercih olmaz.

Eğer evine yakın bir yürüyüş parkuru varsa daha konforlu spor yapabilirsin. Bu parkur ağaçların altında ilerliyorsa saat seçiminde daha esnek davranabilirsin.

Denize ya da ormanlık bir alana yakın oturuyorsan yürüyüş sırasında doğayla iç içe olabilirsin. Deniz kenarında yürümek hem keyiflidir hem sağlıklı. Bu yürüyüşleri yazın çıplak ayakla kumun üzerinde yapabilirsin. Eğer denize paralel bir yürüyüş yolu varsa oldukça şanslısın demektir. Yılın her dönemi burada spor yapmanın tadını çıkarırsın. Ormana yakın bir evin varsa uygun yürüyüş ayakkabılarıyla doğada yürüyebilir ve formda kalabilirsin.  

Yoga veya Pilates

Temelde zihin ve beden dengesini sağlamaya odaklanan yoga ve pilates birbirinden oldukça farklı pratikler içerir. Popülerliği her geçen yıl artan bu ikiliyi birbiriyle karıştıranlar eskisi kadar çok değildir. Yine de birlikte anıldıkları ve benzer ekipman kullandıkları için kafa karıştırıcı olabilirler.

Yoga, binlerce yıl öncesine uzanan kökeniyle antik bir felsefedir. Pilates ise yakın geçmişte ortaya çıkmıştır. Rehabilitasyon amacıyla icat edilen bir fitness sistemidir. Her ikisi de vücudunu iyileştirmeyi, zihninle bedenin arasında denge kurmayı amaçlar. Kontrol, denge, konsantrasyon ve güç bir bütün olarak algılanır. Biriyle ya da ikisiyle birden ilgilenebilirsin. Düzenli pratikler yaptığında vücudundaki ve zihnindeki gelişimi görmen uzun sürmez.

Sonuç Olarak

Fit olmanın ve formda kalmanın sayısız yolu vardır. Yaz yaklaşırken ve mevsim boyunca bunlardan birini tercih edebilir ve dilediğin vücuda kavuşabilirsin. Yüzme, fitness, yoga ya da yürüyüş… Sana en uygun hangisiyse seç ve harekete geç!

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet