adidas x Karlie Kloss Koleksiyonu – Stilefit.com
adidas x Karlie Kloss Koleksiyonu - Stilefit.com

adidas x Karlie Kloss Koleksiyonu


Karlie Kloss: 188 cm boyuyla podyumlarda bile pek görülmeyen özelliklere sahip Amerikalı bir süper model. Birçok dünyaca ünlü lüks giyim markasının yüzü. Eski Victoria’s Secret meleği. Bir anne, bir girişimci, iyi bir kadın hakları savunucusu. “Kode With Klossy” ismini verdiği proje ile STEM’e (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik kelimelerinin İngilizce baş harflerinin kısaltması) ilgi duyan genç kızlara ücretsiz kodlama eğitimi veriyor. Hem fiziğiyle hem de entelektüel yönüyle öne çıkan model spor yapmayı çok seviyor. 2020 yılında dünyanın en büyük spor giyim firmalarından biri olan adidas ile bir iş birliğine imza attı. Bu birliktelik oldukça fazla beğenildiği için geçtiğimiz yaz ikilinin bir kez daha beraber çalıştığı yeni koleksiyon raflardaki yerini aldı.

Karlie Kloss Koleksiyonunda Neler Var?

Lansmanı 2021 yılının yazına girerken yapılan koleksiyonda Karlie’nin dış mekanda spor yapma tutkusundan ilham alındı. Koşmak, ünlü modelin özel olarak ilgi duyduğu bir spor. Kendisi iyi bir atlet ve bir maraton koşucusu. Bununla birlikte genç yaşlardayken modelin koşu aşkı henüz başlamamıştı, hatta bu branş pek de fazla ilgi alanına girmiyordu. Ancak bir gün koşmaya başladı ve artık durmuyor.

Karlie atletik vücuda sahip bir model olmanın yanında başarılı bir girişimci. Spor yapmanın zihnini açık tutarak başarılı olmasına katkı sağladığının bilincinde. Daha berrak düşünebilmek için sağlam ve formda bir vücuda sahip olması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle sık spor yapıyor ve oldukça iyi vücut kaslarına sahip. adidas ile imza attığı koleksiyonda kendisinin bu özelliklerinden esinlenen renkli ve dinamik parçalar yer alıyor.

Enerjik renklerin hakim olduğu koşu ayakkabıları geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor. Beş farklı renk seçeneğiyle sunulan modelin tabanları markanın özel Boost teknolojisine sahip. Tasarıma adidas’ın logosunu oluşturan üç çizgi eşlik ediyor.

Karlie’nin koleksiyonda yer alan en favori parçası koşu şortu. Rahat kesim kalıba sahip şort adidas’ın Primeblue kumaşından. Primeblue, geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen bir performans kumaşı. Son derece hafif olan modelin yan tarafında adidas logosu ve Karlie Kloss baskısı var. Ayrıca koleksiyonda koşu için özel olarak üretilen bir tayt yer alıyor. Taytın kumaşı da Primeblue.

Yarım fermuarlı spor yelek Kloss adidas iş birliğinin öne çıkan ürünlerinden. Rahat kesime sahip model farklı stillerde kullanılabilecek özellikte.

Sweatshirt, eşofman altları ve bir yoga taytı Karlie Kloss koleksiyonunda yer alan parçalardan. Eşofmanlar ve sweatshirt pamuk karışımlı French Terry kumaştan üretilmiş. Rahat kesim ürünleri hem spor yaparken hem de günlük yaşamda kullanmak mümkün. Eşofman altının bilekleri ribanalı. Yanda fermuarlı cep detayı mevcut. Yoga taytında nemi çabucak emerek tenden uzaklaştıran AEROREADY kumaş kullanılmış. Performans kumaşından üretilen sporcu sütyenleri Kloss’un adidas koleksiyonunda yer alan diğer parçalar.

Geleceğe Bakan Sürdürülebilir Koleksiyon

Ünlü modelin Kode With Karlie projesi, onun yeni nesil kadınlara verdiği önemin kanıtı. Böyle bir projeye imza atmış olmasının sebebi genç kızların kodlamaya ilgi duydukları halde geleceklerini bu yönde şekillendirememeleri gerçeği. Karlie, ücretsiz kurs programlarıyla onların gelişmesini ve bu yolda yürümeye devam etmesini sağlıyor. Güzel modele göre kodlama, geleceğin dünyasının yeni dili. Bu nedenle bu dili öğrenip kullanarak teknolojinin gelişmesinde rol oynamak kadınların da hakkı olmalı. Kodlama öğrenmek için ilk defa sınıfa girdiğinde dikkatini çeken şeylerden birinin sınıfta yeterince kız olmaması olduğunu aktarıyor. Tüm bunlar Kode With Karlie projesinin doğuşunu sağlıyor.  

Süper modelin adidas ile birlikte imza attığı iş birliği sadece atletik giyim koleksiyonu değil. Alman spor giyim devi, Karlie’nin projesindeki kızların en başarılı olanlarına farklı burslar sağlamak üzere harekete geçmiş. İkilinin birlikte yürüteceği başka eğitim programları da olacak. Karlie bu yönüyle geleceğe yatırım yapmaktan hoşlanan adidas markası için ayrı bir önem taşıyor.

Her iki tarafın da geleceğe emek vermeyi sevdiği bir iş birliğinin giyim koleksiyonu da sürdürülebilir özellik taşıyor. Doğanın renklerinden esinlenen ürünler, adidas’ın geri dönüştürülmüş materyallerle ürettiği performans kumaşlarından ve malzemelerden oluşuyor. Ek olarak koleksiyondaki parçalar minimum enerji kullanılarak üretiliyor. Doğa ve gezegen dostu ürünler Karlie Kloss stilini yansıtan özel modeller. Ürün detayları kadınların spor performanslarına destek olmak üzere tasarlanmış. Karlie Kloss iş birliğiyle hazırlanan koleksiyon yalnızca spor yaparken değil, gün içerisinde de rahatlık sunan özellikte.

Kaynak: https://www.vogue.com/slideshow/karlie-kloss-adidas-second-collection-launch, https://news.adidas.com/training/karlie-kloss-dedicates-her-first-collection-to-next-generation-women/s/05f7c4fe-4989-4800-846b-feb7761be020#:~:text=From%20start%20to%20finish%2C%20the,seasonal%20drops%20launching%20in%202021.

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet