Sporcu Sütyenleri Her Zaman Giyilebilir mi? – Stilefit.com
Sporcu Sütyenleri Her Zaman Giyilebilir mi? - Stilefit.com

Sporcu Sütyenleri Her Zaman Giyilebilir mi?


Spor türlerinin her biri farklı yoğunluğa sahiptir. Örneğin, yoga sakin ve düşük tempolu bir fiziksel aktivitedir. Öte yandan bir crossfit antrenmanı yüksek yoğunlukta geçer. Sporcu sütyenleri bu farklılıklara uyum sağlayacak özellikte tasarlanır. Hafif, orta ve yüksek destek seviyelerine sahip modellerden kendine en uygun olanı seçebilirsin. Hafif ve orta destekli birçok model gün içinde de ideal rahatlık sağlar.

Sporcu Sütyeni Ne İşe Yarar?

Göğüs dokusunda kas yoktur. Bu yüzden göğüsler spor yaparken vücudunla beraber esnemez. Bu nedenle antrenman sırasında göğüslerini iyi desteklemen gerekir. Aksi halde kalıcı deformasyonlar ortaya çıkabilir.  Sporcu sütyenleri spor sırasında göğüs sağlığını korumak ve konforlu bir deneyim sunmak için üretilmiştir.

Yanlış sütyen seçtiğinde sırt ve göğüs ağrıları yaşayabilirsin. Göğüslerin doğru şekilde durmadığı için ya da kontrolsüz hareket etmekten ötürü sarkabilir. Spor sütyenleri antrenman seviyelerine özel destekleme özellikleriyle bu olumsuzlukların önüne geçer. Düzenli olarak spor yapıyorsan, antrenman türlerine uygun modellerle daha iyi bir deneyim yaşarsın.

Günlük Sütyenlerle Spor Yapılır mı?

Performans odaklı ürünler yerine tercih edeceğin günlük modeller göğüslerini yeterince iyi desteklemez. Hareket esnasında kontrolsüz şekilde sallanan göğüslerin incinebilir ya da sarkabilir. Bunlara ek olarak günlük modellerin kumaş yapıları spora uygun değildir. Bunun için hareket esnasında terlediğinde kumaşlar ıslanır ve kolayca kurumaz. Bu da performansını olumsuz etkiler. Bu nedenle bu modellerle spor yapmamalısın.

Yaptığın sporun seviyesine uygun destekleme özelliğine sahip bir seçim hem konforunu hem de performansını arttırır. Örneğin yoga, pilates ve yürüyüş gibi düşük yoğunlukta sporlar için hafif destekli modeller tercih edebilirsin. Göğüslerin normalden büyükse bu egzersizleri kalın bantlı orta destekli sütyenlerle yapabilirsin. Crossfit, koşu, tabata tarzındaki yoğun antrenmanlarda ise yüksek destekli tasarımlar ideal tercih olacaktır.

Sporcu Sütyenleri Spor Dışında Giyilebilir mi?

Sporcu sütyenleri günlük aktiviteler için değil farklı antrenman türleri için tasarlanır. Yüksek destekli modeller yoğun hareket sırasında göğüslerini sıkıca kavrayarak sabitleyen özelliktedir. Bu modelleri antrenman sonrasında kullanmaya devam etmen rahatsızlık verebilir. Bu nedenle spordan sonra günlük olanı tercih etmen daha konforlu olmanı sağlar.

Hafif ve orta destek seviyelerine sahip modelleri gün içinde de kullanabilirsin. Basınçlı özellik sunan performans kumaşlarını sadece spor yaparken tercih edebilirsin. Diğer modellerin büyük bir bölümü gün boyu konfor sağlar.

Sportif yaşam ve spor giyim modası dünyada henüz bu kadar popüler değilken ürün çeşitleri sınırlıydı. Eskiden spor giysilerin standart çizgileri ve sade renkleri mevcuttu. Antrenman için kullanılan bir sütyeni günlük kıyafetlerin altına giymek bile kadınların aklına gelmezdi. Bugün tüm dünyaya hakim olan spor giyim modası ise ürünlerin tasarımını baştan sona değiştirdi. Artık farklı kombinlerle giyerek bir davete gidebileceğin şıklıkta spor sütyen tasarımları bulabilmen mümkün.

Günlük Hayatta Rahatlık ve Şıklık Sunan Modeller

Seçkin spor giyim koleksiyonlarında rengarenk ve özgün baskılı modeller bulabilirsin. Bu giysiler göğüslerini desteklerken gün boyu konfor sunar. Bazı tasarımlarda yer alan detaylar, son moda büstiyerleri geride bırakacak kadar gösterişlidir. Bu modelleri sırtı açık bir kazakla, spor bir ceketle ya da kotunun üzerine giyebilirsin. Sokak stilini özgün detaylarla birleştirmek için birbirinden göz alıcı modelleri kullanabilirsin. Sokak modasında farklı karaktere sahip parçalar birbiriyle rahatlıkla eşleşir. Yaratabileceğin havalı kombinlerin sınırı yoktur.

Romantik Bir Davette Giyebileceğin Sporcu Sütyenleri

Sporcu sütyenleri şık kıyafetlerin içinde pek fazla hayal edilmez. Hele ki romantik bir akşam yemeğine giderken çekici görünmek için sporcu sütyeni giymeyi pek düşünmeyebilirsin. Ancak global firmaların ürün yelpazesinde bu fikrini tamamen değiştirebilecek tasarımlar mevcuttur. Lorna Jane, P.E Nation, Koral gibi ikonik markaların koleksiyonlarını inceleyerek gösterişli ve havalı modeller bulabilirsin. Orijinal bir tarz yaratmak için bu modellerden birini kullanmak iyi bir fikir olabilir.

Sporcu Sütyenlerinin Medikal Destek İçin Kullanılması

Sporcu sütyenleri dikişsiz ve telsiz giysilerdir. Göğüsleri sararak destekler. Bu özellikleri nedeniyle medikal süreçlerde de tercih edilirler. Farklı meme ameliyatları sonrasında belli bir süre boyunca göğüslerin desteklenmesi gerekir. Özellikle önden fermuarlı modeller bu süreçler için ideal koruma sağlar.        

 

VIE ACTIVE SEPETTE EK %20 İNDİRİM FIRSATINI KAÇIRMA

İndirimli Vie Active Ürünlerini Keşfet

Sepet